Sudar plovila na rijeci Dunav kod Aljmaša

Lučka kapetanija Vukovar 16.12. u 3.00 sata ujutro zaprimila je dojavu od Policijske postaje Dalj o njemačkom riječnom brodu naziva "Linz", tipa gurač u sastavu od 6 barži, koji je udario u grupu čamaca u plovnom putu na 1375. riječnom kilometru rijeke Dunav. U nesreći su oštećena 3 čamca na kojima je nekoliko osoba zadoblio lakše tjelesne ozljede. Zapovjednik njemačkog broda "Linz" posadu oštećenih čamaca prihvatio je na palubu do dolaska policijskih službenika.

Ozlijeđeni sudionici ove nesreće prevezeni su u daljsku policijsku postaju gdje su djelatnicima Kapetanije dali izjave o nesreći u kojoj su zadobili lakše tjelesne ozljeda, te podatke o njihova tri čamca koja su pretrpjela znatna oštećenja.

Djelatnici vukovarske Kapetanije dolaskom na poziciju nesreće utvrdili su prema prikupljenim podatcima kako je brod gurač "Linz" plovio u otežanim uvjetima uzrokovanim slabom vidljivošću zbog magle, po noći, te je u plovnom putu udario u čamce koji su se tamo nalazili zbog ribolova. Budući da se nesreća dogodila na međunarodnom plovnom putu, ali bliže hrvatskoj obali rijeke Dunav, djelatnici Lučke kapetanije Vukovar o nesreći su obavijestili kolege iz Lučke kapetanije Bezdan, Republika Srbija, koje su obavijestili kako će brod "Linz" biti zadržan na sidrištu u Vukovaru do okončanja istražnih radnji vezano uz uzroke ove riječne nesreće.

Newada
Newada Duo
Platina
FAIRway
Danube STREAM
Ris Comex